Donáth Anna: Ne várjuk az EU-tól a saját szabadságunk kiharcolását

Nem az a fő kérdés, hogy teljesíti-e az Európai Bizottság feltételeit a kormány, hanem az, hogy mikor.

Az Európai Bizottság feltételei nem fogják alapjaiban megrengetni a NER-t. Nem az a fő kérdés, hogy teljesíti-e őket a kormány, hanem az, hogy mikor. Mert az EU-s pénzekre MOST van szüksége Magyarországnak. A demokráciát pedig az EU nem fogja elhozni helyettünk. Azért nekünk kell megharcolnunk.

– fejtette ki a véleményét Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a Facebookon azzal kapcsolatban, hogy egyes értesülések szerint az Európai Bizottság 6000 milliárd forint Magyarországnak járó uniós pénz felfüggesztését javasolja a büntetésről döntő Tanácsnak.

A képviselőnő szerint a Bizottság fenyegetése csak egy újabb Damoklész kardja lehet, amivel az EU ki akarja kényszeríteni a kormánytól, hogy betartsa a megegyezés feltételei és nem is az a fő kérdés, hogy lesz-e megállapodás, hanem hogy mikor.

Az EU nem fogja helyettünk kormányzóképes egységbe kovácsolni az ellenzéki erőket, és nem fogja helyettünk leváltani a kormányt. Ezt nekünk, magyaroknak kell megoldanunk.

– emelte ki a Momentum politikusa.

Donáth Anna hozzátette, hogy a magyar költségvetés romokban van, soha nem látott az infláció mértéke és az energiaárak is elszálltak.

EU-s pénzek nélkül semmi esélye a kormánynak kihúzni Magyarországot a mély gazdasági válságból, amibe elhibázott politikája sodorta.

(MTI OS)

Read More

Leave Your Comments

Your email address will not be published.

Copyright 2011-2021. All Rights Reserved